Zonnedak ROC Technovium ‘The making of’

Het zonnedak bij ROC Nijmegen/Technovium is in bedrijf genomen. De officiële openingshandeling is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld en volgt nog. Desondanks zijn de panelen nu volop energie aan het leveren. Heugelijk nieuws dus. Er is een mooi filmpje gemaakt van de bouw van het zonnedak dat zeker de moeite van het bekijken waard is.

ROC Nijmegen werkt waar mogelijk zoveel mogelijk samen met lokale partners voor het realiseren van duurzaamheidsprojecten. De realisatie van de zonnepanelen is uitgevoerd met 100%Zonnig uit Wijchen en Kropman uit Nijmegen. Beide partijen proberen waar mogelijk zoveel mogelijk onze studenten in te zetten in de werkzaamheden. Power2Nijmegen heeft ons geholpen met het scannen van de geschiktheid van onze gebouwen en advies in de realisatiefase.

Het Technovium is een onderwijsgebouw waar beroepsonderwijs voor vakopleidingen, middenkaderopleidingen en HBO wordt gegeven. Enkele opleidingen zijn: Elektro-, installatie-, en procestechniek, Bouw, Infra, Media en Vormgeving. Door participatie van het bedrijfsleven wordt geprobeerd meer belangstelling te kweken voor technische opleidingen