Wijzigingen subsidieregeling BOSA vanaf 2020

Plannen om als sportvereniging duurzame maatregelen te treffen? Dan is het verstandig om nog dit jaar subsidie aan te vragen. De regeling ‘Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties’ (BOSA) verandert namelijk per 1 januari 2020. Het subsidiepercentage op duurzame maatregelen gaat dan van 35% naar 30%.

Behalve het subsidiepercentage veranderen er nog een paar dingen. Zo wordt ook de lijst met maatregelen waarvoor je subsidie kunt krijgen iets aangepast. Waar er voorheen de twee categorieën ‘energiebesparing’ en ‘toegankelijkheid’ waren, komt daar nu ‘circulair’ bij.

Verder verandert vooral het proces rondom de subsidies. De periode tussen toekenning van de subsidie en de start van werkzaamheden wordt korter, binnen negen maanden moet het werk starten. Daar staat tegenover dat voortaan 80% van de subsidie meteen bij toekenning als voorschot beschikbaar komt.

Nog dit jaar een subsidie aanvragen? Er is nog budget beschikbaar. Kijk voor alle informatie en het aanvraagformulier op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.