Zonnewijzer voor woningcorporaties

Woningcorporaties die aan de slag willen met zonnepanelen op woningen lopen vaak met vragen rond. Hoe financier je bijvoorbeeld zonnepanelen, hoe zit het met beheer en onderhoud en hoe neem je bewoners mee in het proces? De Zonnewijzer geeft antwoord op deze en andere vragen.

Aan de slag
Zonnepanelen zorgen voor lagere woonlasten en meer comfort voor huurders. Daarnaast levert zonnestroom een bijdrage aan de doelstelling om alle bestaande woningen energieneutraal te maken voor 2050. De Zonnewijzer helpt corporaties stap voor stap op weg. De Zonnewijzer wordt aangeboden door Aedes, W/E Adviseurs en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Benieuwd wat de Zonnewijzer biedt? Bekijk dan de video en ga aan de slag met de Zonnewijzer. De Zonnewijzer kunt u onderaan deze pagina downloaden. Vragen over of aanvullingen op de Zonnewijzer? Plaats ze dan op de community Energie en Duurzaamheid.

Update
De geactualiseerde Zonnewijzer van september 2015 is aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving. Verder zijn er onder meer actuele praktijkvoorbeelden toegevoegd en biedt de Zonnewijzer nu informatie over esthetische toepassingen.

Voor actuele informatie en het downloaden van de zonnewijzer zie: http://www.aedes.nl/content/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/zonne-energie/zonnewijzer.xml