Loket Duurzaam Wonen

ldw_beeldmerk

Woont u in Nijmegen en wilt u uw woning energiezuinig maken?  Bij het Loket Duurzaam Wonen kunt u terecht voor persoonlijk advies over maatregelen voor een energiezuiniger en duurzamer huis.

De adviseur kan u informeren en helpen bij het aanvragen van de subsidies. Loket Duurzaam Wonen bevindt zich in de Stadswinkel. U kunt zelf een afspraak inplannen op de digitale balie of bel met 14 024.

Energielabel

Begin 2015 hebben alle huiseigenaren in Nijmegen een brief van de rijksoverheid ontvangen met daarin een voorlopig energielabel voor hun woning. Huiseigenaren moeten dit label zelf laten omzetten in een definitief label. Het aanvragen van een definitief energielabel kost u enkele tientjes en kan via www.energielabelvoorwoningen.nl. U bent vanaf 1 januari 2015 verplicht om bij verkoop of verhuur van uw huis dit definitieve label te tonen aan de koper of huurder. Doet u dit niet dan kan u dat een boete tot €405 opleveren. Een energielabel is niet verplicht voor beschermde monumenten.

energieLabel

 

Subsidies en financiering

Wilt u zelf aan de slag. Kijk dan in het overzicht ‘Subsidie & Financiering‘ welke regeling in uw geval van toepassing zijn. Met de online tool Verbeteruwhuis van Milieu Centraal kunt u zien welke maatregelen u kunt nemen om uw huis energiezuinig te maken.