Duurzaamheidslening particuliere woningeigenaren Nijmegen

Als u woningeigenaar wilt investeren in energiebesparende maatregelen (en u bent eigenaar van een woning in Nijmegen) dan kunt u hiervoor via de Gemeente Nijmegen een Duurzaamheidslening afsluiten om deze maatregelen te financieren.

duurzaamheidslening2

De lening dekt een breed pakket aan investeringen in energiemaatregelen zoals isolatie, zonnepanelen een zonneboiler, warmtepomp of een pelletkachel. De lening kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld de subsidieregeling van het Rijk voor zonneboilers en warmtepompen.

De lening (die verstrekt wordt via de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) is erg aantrekkelijk, want de rente ligt ongeveer 3% lager dan de marktconforme hypotheekrente, met een minimale rente van 0,5%. Bij de huidige lage rentestanden is de feitelijke rente die u betaalt dus laag. Bovendien wordt de rente vastgesteld op de datum dat de aanvraag bij SVn binnen is en daarna staat de hele looptijd vast tegen het genoemde tarief. De actuele rente van de SvN vindt u op www.svn.nl/rentetarieven (op deze pagina even naar beneden scrollen naar de tabel Duurzaamheidslening).

De rijksoverheid biedt een vergelijkbare lening aan. De rente van deze  Energiebespaarlening ligt rond de 3% en is dus hoger dan de rente van de Duurzaamheidslening. Wij adviseren u daarom als inwoner van Nijmegen gebruik te maken van de gemeentelijke regeling als u geld wilt lenen voor energiebesparende maatregelen.

Vanaf 2016 is de Duurzaamheidslening ook beschikbaar voor mensen die een nieuwbouw woning willen kopen en is er een vergelijkbare lening voor non-profitinstellingen zoals scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en ook zonnecoöperaties. Zie:

Belangrijke informatie over de Duurzaamheidslening:
 • Deze regeling geldt alleen voor eigenaren van bestaande of nieuwbouwwoningen in Nijmegen en niet voor huurders.
 • Indien uw woning een monument of een beschermd stadsgezicht is, neem dan, voordat u een aanvraag indient,  altijd eerst contact op met de adviseurs Monumentenzorg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (via tel 14 024) om te bespreken welke maatregelen in uw woning wel of niet mogelijk zijn.
 • U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen.
 • De aanvrager mag de lening eerder en boetevrij aflossen.
 • De lening wordt onderhands en met een bouwkrediet verstrekt
 • U moet de lening in maximaal 15 jaar terugbetalen.
 • U mag voor een woning meerdere keren een lening aanvragen tot een gezamenlijk maximum van €25.000,-
 • Uw aanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
 • Als uw aanvraag volledig is en voldoet aan de voorwaarden ontvangt u binnen 8 weken:
  • een voorlopige toewijzingsbrief;      én
  • een aanvraagformulier voor het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).
 • Check of u voor de werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Dat kan via www.omgevingsloket.nl. Als u een vergunning nodig heeft moet u die in huis hebben voordat u de Duurzaamheidslening kunt aanvragen.

Voor meer informatie over de Duurzaamheidslening en om deze aan te vragen klikt u hier

Wilt u meer informatie over de aanvraag, over subsidiemogelijkheden of wilt u weten welke maatregelen in uw woning mogelijk zijn en hoe u offertes kunt aanvragen, maak dan eerst een afspraak bij ons Loket Duurzaam Wonen. Onze adviseurs kunnen u helpen met het maken van plannen en het indienen van de aanvraag.

geld lenen

Geef een reactie