Verlaagd tarief voor collectieve opwek (postcoderoos)

Per 1 januari 2014 komen leden van coöperaties en Verenigingen van Eigenaren in aanmerking voor een belastingkorting op hun gezamenlijk opgewekte hernieuwbare energie. Deze regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in een zogenaamde postcoderoos rondom deze productie-installatie wonen.

postcoderoos-290x300

De korting wordt toegepast op de persoonlijke energierekening van de leden, tot het eigen verbruik (maximaal 10.000 kWh per jaar). Leden hebben met deze regeling lagere kosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom.

Meer informatie over de regeling vindt u op de website van hieropgewekt.

Coöperatie op bedrijfsdaken

Bedrijven kunnen hun dak ter beschikking stellen aan een coöperatie van bewoners of zelf een postcoderoos opzetten waarbij bewoners panelen op hun dak kunnen leggen. Burgers Geven Energie ondersteunt bedrijven, instellingen en bewoners bij het opzetten van postcoderoosprojecten.

Subsidiemogelijkheden

Heeft u in uw buurt een project voor duurzame energie? Lokale duurzame energiebedrijven en Verenigingen van Eigenaars (VvE) kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland.

Geef een reactie