TPN West Energieneutraal

Bedrijvenvereniging Trade Port Nijmegen West (TPN-West) sprak medio 2014 de ambitie uit om energieneutraal te worden. Cofely, Royal Haskoning-DHV en Liandon hebben in 2015 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en vijf businesscases ontwikkeld voor het energieneutraal maken van het bedrijventerrein. Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Nijmegen en Beuningen en de provincie Gelderland.

tpn

Momenteel wordt gekeken naar een vervolg om de vijf businesscases ook daadwerkelijk uit te voeren. Een aantal zaken is al in uitvoering. Zo hebben drie bedrijven zonnepanelen geplaatst en is het eerste bedrijf aangesloten op het warmtenet.

Vanaf 2017 kunnen bedrijven op TPN West voor de financiering van energiebesparende maatregelen gebruik maken van het ‘Energie abonnement’. De pilot met het Energie abonnement sluit bij op de MKB Energy Check Up van VNO NCW, waarmee bedrijven eenvoudig kunnen zien welke maatregelen voor hen interessant zijn. Als de pilot een succes wordt, zal het Energie abonnement ook beschikbaar worden voor bedrijven op andere locaties.

Zie ook:

http://power2nijmegen.nl/2016/01/13/eerste-zonnepaneel-voor-tpn-west-energieneutraal/ 

http://power2nijmegen.nl/2015/10/15/bedrijventerrein-tpn-west-nijmegen-in-2040/

http://power2nijmegen.nl/2014/05/13/bedrijventerrein-tpn-west-wordt-energieneutraal/