Sit & Heat

Het Nijmeegse bedrijf Sit&Heat heeft een energiezuinige oplossing bedacht voor terras- en buitenverwarming. Dit doen ze door middel van verwarming vanuit kussens, waarbij er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht.

De kussens van Sit & Heat werken met een sensor en verwarmen dus alleen als er daadwerkelijk iemand op zit. Het verbruik van een verwarmde zit/rug plaats is 40 Watt per uur.

In samenwerking met de Nijmeegse horeca gaat Sit & Heat in 2018 minimaal 20 terrassen verduurzamen. Twee heaters aan de gevel worden vervangen door tien zitplaatsen van Sit & Heat. Dit bespaard tot wel 95% aan energie in vergelijking met huidige verwarmingssystemen. De besparing in het Green Capital jaar loopt op tot 224.400 kWh en 66.659 kg CO2.

Doordat horecaondernemers en hun gasten tijdens de Green Capital kennismaken met deze manier van verwarmen wordt men bewuster van het energieverbruik van gas- of elektrische heaters. Na het Green Capital jaar nemen de horecaondernemers de kussens over zodat de besparingen alleen maar oplopen.

Zelf bijdragen aan deze challenge? Dat kan! Doneer €25 en help mee om de Nijmeegse terrassen te verduurzamen. De horecaondernemers hebben voor de deelnemers in de challenge een leuke kortingsactie bedacht in de vorm van kortingsbonnen. De kortingsbonnen zijn gebundeld en samen meer dan € 200,- waard! En het allermooiste van dit alles: je draagt je steentje bij!