Groene Centrale De Grift

Burgerinitiatief Windpark Nijmegen-Betuwe heeft in 2016 vier van de vijf geplande windturbines op bedrijventerrein De Grift langs de A15 opgeleverd. De windmolens produceren genoeg stroom om ongeveer 8.000 huishoudens te voorzien.

groene centrale de grift

Bij het windpark aan de Griftdijk Noord in Lent komen ook nog eens 18.000 zonnepanelen. Die zijn goed voor de levering van stroom aan zeker 1.300 huishoudens. Het gaat om een investering van circa 5 miljoen euro. Bedoeling is een mix van windenergie en zonne-energie via één gezamenlijke aansluiting aan het net te leveren. Wanneer het windpark en het zonnepark één elektriciteitsaansluiting op het net kunnen delen bespaart dat fors in de aansluitkosten. Bedoeling is overtollige energie (bij veel wind) om te zetten in warmte die vervolgens kan worden opgeslagen in het warmtenet.

Tender_Groene_Centrale_22sep14

De Provincie Gelderland heeft een subsidie verleend voor het verrichten van het haalbaarheidsonderzoek voor deze uitbreiding van het windpark, naar ‘Groene Centrale De Grift’. De stichting Wiek-II, waarin de GNMF en Izzy Projects het Windpark Nijmegen-Betuwe voorbereiden, ontving het bedrag in het kader van de tender Gelderse Maat. Met de Gelderse Maat wil de provincie Gelderland de lokale opwekking van duurzame energie bevorderen, energiebesparing realiseren en de lokale economie stimuleren.

Meer informatie? Kijk op http://www.windparknijmegenbetuwe.nl.

 

 

Geef een reactie