Duurzame Verzetsheldenbuurt

De bewoners van de Verzetsheldenwijk gaan samen aan de slag om het energieverbruik van hun wijk te verlagen. In de wijk komen type huizen meermaals terug wat een “vergelijkend onderzoek” mogelijk maakt naar verschillen in het energieverbruik. Hiervoor wordt er ook gebruik gemaakt van warmtebeeldscans.

In 1986 werd de Verzetsheldenwijk, bestaand uit de Herman Oolbekkinkstraat, Wim Beermanstraat, Bart Hendrikstraat, en Albert Marcussestraat gebouwd op het terrein van de voormalige schoenfabriek Robinson met een oog voor een laag energieverbruik. Nu, 30 jaar later, nemen de bewoners het initiatief om samen het energielabel van hun woningen te achterhalen en te kijken naar mogelijke reductie in hun energieverbruik.

Als is uitgezocht wat nu werkelijk de “energy-foot-print” van de huizen is, zal gekeken worden  waar energiebesparing gerealiseerd kan worden met bijvoorbeeld isolatie, verlichting maar ook met bewustwording. Tevens er zal gekeken worden naar mogelijkheden ten aanzien van het opwekken van duurzame energie.