Duurzame aanbesteding energie regio Arnhem-Nijmegen

17 gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen 5 jaar voor hun elektriciteit gebruik maken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Doel: een lokale overheid die zo snel mogelijk energieneutraal is. In totaal gaat het om 90 miljoen kilowattuur stroom (omgerekend het verbruik van 25.000 huishoudens).

De aanbesteding is gewonnen door de lokale Nijmeegse energieleverancier De Groene Stroomfabriek die in samenwerking met de stichting Wiek II nieuwe wind- en zonneparken gaat realiseren. Voor minstens vijf jaar zorgt De Groene Stroomfabriek uit Nijmegen voor de elektriciteit in de 17 Gelderse gemeenten, met een verlengingsoptie van maximaal 15 jaar. Als projectontwikkelaar gaat Wiek-II samen met burgercoöperaties een reeks duurzame opwekprojecten in het Gelderse uitvoeren.

De samenwerkende 17 gemeenten in de aanbesteding zijn: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.