Maurits Groen over Technologie, innovatie en het klimaat tijdens de Einsteinweek

Gemeente Nijmegen, gemeente Arnhem en provincie Gelderland organiseren van 18 t/m 22 februari voor de tweede keer de Gelderse Einsteinweek. Een week over informatietechnologie en innovatie. Als moderne overheid staan we voor nieuwe uitdagingen: Hoe zetten wij nieuwe technieken in bij het oplossen van maatschappelijke vragen? Hoe kan innovatie ons helpen in ons werk? En, wat zijn de trends van morgen?

Tijdens de Gelderse Einsteinweek is er een openbaar avondprogramma met lezingen van onder andere:
Ren​é ten Bos ’Technologie en de vraagstukken van de toekomst’. Maandag 18 februari, Lux Nijmegen;
Maurits Groen ‘Technologie, innovatie en het klimaat’. Dinsdag 19 februari, Stadhuis Arnhem;
Alexander Kl​öpping met ’Trends van morgen’. Woensdag 20 februari, Parkzaal Musis, Arnhem.

Allen benaderen zij de kansen en risico’s van technologie en de impact die dit heeft op onze toekomst op een andere manier. Deze lezingen zijn openbaar en de entree is gratis (aanmelden noodzakelijk i.v.m. entreebewijs).

Hoe gaan technologie en innovatie ons klimaat redden?
Tijdens de Gelderse Einsteinweek gaat Maurits Groen (oprichter van WakaWaka) ons vertellen hoe technologie en innovatie het klimaat gaan redden.

Datum:
Dinsdag 19 februari
Locatie: stadhuis in Arnhem
Tijd:  20.00 uur  tot 21.30 uur

Meer info over Maurits Groen
Het lijkt erop dat duurzaamheid bij Maurits Groen (1953) in zijn genen zit. Toen hij als achtjarige hoorde dat we papier kunnen recyclen, ging hij direct deur-aan- deur oude kranten ophalen. Tijdens zijn studie politicologie raakte hij verder bevlogen over milieu- en ontwikkelingsproblematiek, die naar zijn mening onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

WakaWaka
In 2011 richtte Maurits Groen samen met Camille van Gestel WakaWaka op. WakaWaka produceert super efficiënte solar LED-lampen en opladers en mini solar home systems. WakaWaka’s worden ingezet voor noodhulp in crisisgebieden, maar is vooral bedoeld voor de off-grid markt. Oftewel de 1,2 miljard mensen die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. WakaWaka heeft inmiddels meer dan een miljoen mensen in meer dan 40 landen voorzien van licht en/of elektriciteit.

Meld je snel aan voor de lezing van Maurits Groen!

Bekijk ook het volledige programma van de Gelderse Einsteinweek.