LABsafari Duisburg

Op 7 november stapten twintig ondernemers, veertien ambtenaren en zeventien studenten samen in een bus. De bestemming: Bochum en Duisburg. Power2Nijmegen, RVN@ en EDIC organiseerden een LABsafari voor een kijkje bij onze buren. Wij kijken terug op een geslaagde dag vol inspiratie en verbinding.

Onderweg was uiteraard al volop de gelegenheid om elkaar te leren kennen, waarbij elke student aan een ondernemer werd gekoppeld voor het eerste deel van de reis. In de bus gaven drie studenten een presentatie, ook later op de dag volgden af en toe korte pitches van studenten, ondernemers of andere betrokkenen. Zij vertelden bijvoorbeeld over cultuurverschillen, taalverwarring en verschillen in opvattingen over duurzaamheid tussen de beide landen.

Onderweg stopte de bus bij het internetbeveiligingsbedrijf GDATA, de haven van Duisburg en het stadion van FC Schalke. Bij elk van de stops volgde een rondleiding (te voet of te water). Op de rondvaartboot serveerde het personeel een lunch, bij het stadion stonden verschillende hapjes klaar.

Gedurende de hele dag was tussen de praatjes door vooral veel gelegenheid om bij te praten of nieuwe mensen te leren kennen. Ondernemers, overheden en kennisinstellingen wisselden onderling ervaringen uit en praatten elkaar bij over hun huidige projecten, terwijl studenten inspiratie konden opdoen voor hun toekomstige carrière en alvast nuttige contacten konden leggen.

Al met al hebben wij een zeer tevreden gevoel over de dag. Naast de interessante bezoeken maakten de positieve sfeer en boeiende gesprekken het plaatje compleet. We willen daarom alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage, net als de sprekers en ontvangende bedrijven. En natuurlijk onze medeorganisatoren RVN@ en EDIC. Op naar een volgende keer!