Installatie van de Nijmeegse Energiecommissie tijdens ontbijtsessie ’van willen naar doen!’

Op maandag 12 november was er in de Novio Tech Campus in Nijmegen een ontbijtsessie voor ondernemers over energie besparen, opslaan en opwekken. Zo’n 100 bedrijven gingen samen met overheden direct aan de slag met diverse energievraagstukken. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra installeerde deze ochtend de Nijmeegse Energiecommissie.

Organisatie:
Climate Neutral Group, Green Business Club, Nationale Energiecommissie, Power2Nijmegen, Gemeente Nijmegen en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Ontbijtsessie Nijmegen: van willen naar doen!
Onder het genot van een energierijk ontbijtje kregen bedrijven en overheden de gelegenheid elkaar te ontmoeten én direct aan de slag met diverse energievraagstukken zoals:

  • Welke energie-uitdagingen liggen er in Nijmegen en omstreken?
  • Hoe zet u duurzaamheidambities om in actie?
  • Hoe bespaart u energie?
  • Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat?

Dagvoorzitter was Margreet van Gastel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat én ambassadeur Energieuitdagingen 2020. Zij activeerde op inspirerende wijze ondernemers om daadwerkelijk aan de slag te gaan met energie besparen, opslaan en opwekken.

De installatie van de Nijmeegse Energiecommissie
Wethouder Tiemens, verantwoordelijk voor ‘Duurzaamheid’, verzorgde de opening van deze sessie.

Vervolgens installeerde keynote spreker en Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra de derde energiecommissie van Nederland. Na Amsterdam Zuidoost en de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe kreeg Nijmegen een eigen energiecommissie, te weten:

  1. Noël Spauwen van Duurzaam Hengstdal;
  2. Marije Klomp van de Radboud Universiteit;
  3. Patrick Schreven van Eco+Bouw;
  4. Sietse Jager van woningcorporatie Talis;
  5. Simone Ploumen van de gemeente Nijmegen.

De Nijmeegse Energiecommissie (v.l.n.r.) Sietse Jager van woningcorporatie Talis, Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra, Noël Spauwen van Duurzaam Hengstdal, Simone Ploumen van de gemeente Nijmegen, Marije Klomp van de Radboud Universiteit.

Lokale voorbeelden en werksessies
Via concrete regionale voorbeelden en interactieve werksessies kregen de ondernemers concrete handvatten. Zo vertelde Peter Zwaan van heftruckgigant Hyster-Yale Nederland B.V. hoe zij energiebesparing aanpakken. Daarnaast deelde hij ervaringen met de aansluiting op het warmtenet.

De ontbijtsessie ’van willen naar doen!’ werd afgesloten met een gezamenlijk netwerkmoment. Kon je er niet bij zijn tijdens de Ontbijtsessie ‘van willen naar doen!’ ? Bekijk dan hier de aftermovies:

 

Lees ook onderstaand artikel in ”Hét Ondernemersbelang’:

Vijf energiecommissarissen in Nijmegen

 

Geef een reactie