‘Get in the Ring’ met Groenewijkstroom tijdens de Einsteinweek

Tijdens de Gelderse Einsteinweek gaan twee startups hun idee pitchen tijdens ‘Get in the Ring!’ Het publiek stemt wie de winnaar is! Eén van die pitchers is Groenewijkstroom. Op maandag 18 februari vertellen ze in het stadhuis van Arnhem wat ze doen, waarom ze het doen en waarom we het allemaal moeten gaan doen!

Groenewijkstroom is een innovatief product waarmee huishoudens zonder bezit van zonnepanelen stroom van de buren met zonnepanelen gebruiken en de lokaal opgewekte groene stroom kunnen verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk.  

Naamswijziging in ‘Wijkie’
Dit bedrijf uit Gelderland, dat al diverse nominaties en prijzen won, schaalt twee jaar na de oprichting op. Daarbij past het de naam aan in een gemakkelijker in het gehoor liggend ‘Wijkie’. ‘Wijkie’ richt zich op het binnen de wijk houden van de groene stroom die in die wijk is opgewekt met zonnepanelen.

Op de foto de oprichters van Groenewijkstroom: Roel Oortgiesen (links) en Luuk Wiehink (rechts).

Groenewijkstroom: een veelbelovende social energy-app
In 2018 zijn de Nijmeegse wijken Plantjevlag-Noord en EquivaLent aangesloten. De oprichters, Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen, bereiden het systeem momenteel voor op een doorgroei naar 1.000 aangesloten huishoudens in de regio, eind 2019. In 2020 willen ze 10.000 huishoudens aangesloten hebben. Lees meer over dit innovatieve product op de website van Groenewijkstroom.

Meer weten?
Kom dan op 18 februari naar het stadhuis in Arnhem en laat je overtuigen waarom we het allemaal moeten gaan doen. Meld je snel aan!

Bekijk ook het volledige programma van de Gelderse Einsteinweek.