Geslaagde bijeenkomst ‘Empower Yourself’

Op donderdagmiddag 10 oktober verzamelden bedrijven, buurtverenigingen en andere geïnteresseerden zich voor het evenement ‘Empower Yourself’, georganiseerd door Power2Nijmegen. De inspirerende bijeenkomst vond plaats in het woonbelevingscentrum LIV. De vele sprekers vertelden elk kort iets over hun projecten die bijdragen aan een energieneutraal Nijmegen, waarna sprekers en bezoekers konden napraten en netwerken tijdens de gezellige borrel. Een zeer geslaagde bijeenkomst die voor veel nieuwe verbindingen heeft gezorgd!

Kort en krachtig

Met alle enthousiaste bedrijven uit de omgeving zat het programma goed vol. Dagvoorzitter en sociaal ondernemer duurzame ontwikkelingen Caroline de Greeff hield zowel sfeer als tempo in de middag. Zij liet elke spreker zijn of haar project toelichten om alle aanwezigen op de hoogte te stellen van recente ontwikkelingen. Naast bedrijven was ook wethouder Tiemens aanwezig. Zij gaf een update van de laatste ontwikkelingen van de energietransitie. Door de korte presentaties pasten er veel verschillende sprekers in het programma, en was er voor elk wat wils. Na afloop vonden geïnteresseerde partijen elkaar al snel om dieper op de onderwerpen in te gaan.

Diverse onderwerpen

Hoewel de bijeenkomst een duidelijk thema had, gericht op een energieneutrale stad en energie besparen en/of opwekken en opslaan in het bijzonder, waren de besproken onderwerpen zeer divers. Zo vertelde Liander iets over de flexmarkt op het elektriciteitsnet in Nijmegen-Noord, pleitte Engie voor combineren van zonnestroom en gewasproductie en richtte OverMorgen de aandacht op de actie ‘verzilver uw dak’. Ook de kortere pitches van EMCM, GoGreen, Taxi Electric en Eki belichtten elk een ander aspect van duurzame elektriciteit.

Positieve sfeer

Tijdens de bijeenkomst, de netwerkborrel en na afloop heerste een zeer goede sfeer. We hebben veel positieve reacties ontvangen, waardoor wij durven zeggen dat het een geslaagde middag was. We willen alle sprekers bedanken, net als de dagvoorzitter en alle andere aanwezigen. Fijn dat jullie er bij waren en hopelijk tot een volgende keer!

Impressie

Video Bros heeft gedurende de bijeenkomst gefilmd. Zijn beelden heeft hij samengevoegd in een korte sfeerimpressie. Hieronder is de video te bekijken:

Geef een reactie