FAIR Coffins in KVK Innovatie Top 100

Ons vrij recente lid FAIR Coffins mag zich over 2019 rekenen tot de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland, volgens de Kamer van Koophandel. Het bedrijf produceert kartonnen uitvaartkisten die beter zijn voor het milieu dan conventionele spaanplaten kisten én die met een sociale inslag worden geproduceerd.

Een groot probleem bij de meest gangbare uitvaartkisten is dat de spaanplaat veel vervuilende stoffen bevat. Zowel bij afbraak in de grond, als bij verbranding, zitten bij zulke kisten lijmstoffen, plastic printfolie en polyester in de weg. Ondernemer Koen Verlinden vond dat dat anders moest. Met die gedachte heeft hij de sociale onderneming FAIR Coffins opgezet. Door een speciaal soort, gerecycled, karton te gebruiken bieden de kisten wel stevigheid en een waardige uitstraling, maar met een veel kleinere invloed op het milieu.

In een paar jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een lopende onderneming met kisten in zeer uiteenlopende ontwerpen. Natuurlijk kun je kiezen voor een simpel houtpatroon, maar ook panterprint, regenboogkleuren of zelfs de Nijmeegse Oversteek is beschikbaar. De kisten worden in elkaar gezet in de werkplaats van de Driestroom aan de Tarweweg in Nijmegen. Zo hebben ze ook sociaal een goed verhaal.

Kijk voor meer informatie op de website van FAIR Coffins.