Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het laatste Duurzaamheidscafé van 2018

18 december 2018 :20:00 - 22:00

Gratis

Hoe blijven we voor altijd European Green Capital?

Oslo neemt in 2019 het stokje van Nijmegen over. Maar European Green Capital ben je toch voor het leven? Daarom blikken we terug op wat goed ging, wat beter kon en kijken we vooral vooruit: hoe gaan we onze groene doelen borgen, uitdragen en zorgen we dat iedereen in Nijmegen er plezier van heeft?

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Nijmegen heeft zich met deze titel internationaal op de kaart gezet. Vele delegaties zijn op bezoek geweest, waardoor Nijmegen heeft kunnen laten zien waarom we deze titel hebben verdiend. Ook was er kritiek. Het zou te veel ‘een feest voor direct betrokkenen’ zijn geweest. Hoe hebben de inwoners van Nijmegen het zelf ervaren?

Gaat het nu pas beginnen?
Het is misschien ook niet realistisch om te denken dat je in een jaar tijd iedereen enthousiast krijgt. De focus zal vanaf nu dus vooral liggen op ‘Wat is de behoefte van mensen in de wijk?’, ‘Op welke manier kan iedereen een duurzame stap zetten?’, ‘Wat levert het hen op?’

Tijdens deze avond komen ondernemers, inwoners en bestuurders aan het woord over afgelopen jaar en de toekomst van Nijmegen als Green Capital.
En uiteraard zal ook burgemeester Bruls zijn bevindingen met ons delen.


Omlijsting van de avond
Piepschuim zorgt deze avond voor de muzikale verwennerij (“Liedjes, die muzikaal zeer variëren en vaak mooi van taal zijn” ***Trouw). De avond wordt in goede banen geleid door Dirk Wim in ’t Hof en Bert Lagerweij, beiden zeer nauw betrokken geweest bij de Green Capital challenges.

Er worden filmpjes vertoond, de circulaire keten wordt overhandigd, een heuse ‘Ark van het nieuwste verbond’ is te bezichtigen en de challenges presenteren zich. Kortom een avond die u niet mag missen, zeker niet als u betrokken bent geweest of wil worden bij het vervolg van Green Capital. En we sluiten de avond uiteraard af met een (netwerk-)borrel in het café van de Lindenberg.

Toetje: De Groene Prijsvraag
Het hele jaar door konden inwoners van Nijmegen e.o. meespelen met De Groene Prijsvraag. Iedereen die heeft meegespeeld maakt deze avond kans op de hoofdprijzen: onder andere de elektrische scooter of drie maanden gratis rondrijden in een BMIi3.
Onder de aanwezigen wordt o.a. een NEC-shirt met handtekeningen verloot.

Praktische informatie
Datum  : dinsdag 18 december 2018
Tijd       : 20.00 – 22.00 uur
Locatie : Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM  Nijmegen

Gratis kaarten te verkrijgen via deze link of via www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

Gegevens

Datum:
18 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Duurzaamheidscafé Nijmegen
Website:
https://www.duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/duurzaamheidscafe-2018-6a/

Locatie

De Lindenberg
Ridderstraat 23
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps