Digitaliseringsvouchers voor Nijmeegse mkb-bedrijven

Nijmeegse kleine mkb-ondernemers en zzp’ers kunnen vanaf nu vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering, bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten. Ook is er op 9 juni een gratis webinar over ‘digitaal scoren in klein-mkb’. Hiermee ondersteunt de gemeente bedrijven om de anderhalvemeter-economie vorm te geven en de coronacrisis het hoofd te bieden.

De gemeente Nijmegen heeft versneld budget ingezet vanuit de Economische Visie voor deze en andere activiteiten gericht op snel herstel van de economie. Verder verruimt de gemeente regels, betaalt rekeningen sneller, int rekeningen minder snel, biedt uitstel van belastingaanslagen en hulp via het anderhalvemeter-loket.

Wethouder Monique Esselbrugge: “De gemeente doet op verschillende terreinen zoveel mogelijk om ondernemers te helpen. Eind vorig jaar is samen met ondernemers en kennisinstellingen een nieuwe economische visie vastgesteld. Het geld dat daarvoor beschikbaar is, zetten we nu versneld en deels op een andere manier in. De digitaliseringsvouchers zijn daar een voorbeeld van. Ondernemers kunnen ze gebruiken om een expert in te huren die helpt om hun digitale dienstverlening op te zetten. Zeker het klein-mkb was daar in veel gevallen nog niet klaar voor, terwijl dat nu, en ook na corona, heel belangrijk blijft.” De vouchers zijn voor Nijmeegse bedrijven met maximaal 10 werknemers en dekken 50% van de kosten (tot € 2500). De diensten moeten bij Nijmeegse leveranciers worden afgenomen. De regeling loopt tot en met 31 oktober 2020.

Meer informatie over de vouchers en aanmelden

Overzicht van ondersteuning voor Nijmeegse bedrijven in de coronacrisistijd

Kijk hier het webinar van 9 juni jl. over ‘Digitaal scoren in retail en klein MKB’ terug.