Bezoek de ROC Duurzaamheidsmarkt!

ROC Nijmegen organiseert op 28 maart op de Heyendaalseweg een grote ‘Duurzaamheidsmarkt’. In de hal van het Technovium  presenteren ROC-techniekstudenten en regionale bedrijven hun ideeën en oplossingen voor een klimaatneutrale manier van bouwen, wonen en leven.  De markt wordt opgeluisterd door een ‘duurzame’ dj, spannende en duurzame hapjes en drankjes en een kledingruilbeurs. Tussen 12.00 en 16.00 uur is iedereen welkom!

Voor de eerstejaars techniek studenten van ROC Nijmegen is de Duurzaamheidsmarkt het sluitstuk van het keuzedeel ‘ Duurzaamheid in het Beroep’. Dit studieonderdeel brengt studenten in aanraking met  verschillende aspecten van duurzaamheid: van afvalverwerking tot hernieuwbare energiebronnen en van ecologisch voetafdruk tot duurzame kleding en voeding. Het ROC probeert daarbij vooral de creativiteit van de jongeren aan te spreken en hen uit te dagen mee te denken over duurzame (technologische) vernieuwingen.

Bezoekers van de Duurzaamheidsmarkt zien de resultaten van groepsopdrachten als: ‘ontwerp een waterkrachtcentrale waarbij je met 2 liter water een lampje zo lang mogelijk laat branden’ of ‘maak een ondernemingsplan voor een duurzaam bedrijf’ of ‘maak van afvalmaterialen een nieuw, bruikbaar product’.
Op de markt presenteren ook regionale bedrijven hun bijdrages aan een duurzame samenleving.

 

 

 

 

 

 

 

ROC MD 180002-3 Flyers Week Duurzaamheid

 

Geef een reactie