Roofclix

Wilt u besparen op koel- en stookkosten?  Denk dan eens aan Roofclix. Roofclix is een product dat in al zijn eenvoud een bijdrage levert aan het terugdringen van CO2 uitstoot. Daarnaast levert het een duidelijke besparingen op uw energiekosten.

Werking Roofclix
Roofclix is een systeem dat op het dak wordt geplaatst. Het vormt een schil van in elkaar geklikte, spierwitte, puzzelstukjes (zie afbeelding).
Doordat Roofclix op steuntjes wordt geplaatst ontstaat een extra spouwlaag tussen de Roofclixtegel en de buitenzijdevan het dak.
Roofclix dankt zijn effecten door de combinatie van reflectie en de gecreëerde spouwlaag. Hierdoor wordt de temperatuur van het dakbedekkingspakket significant omlaag gebracht en gehouden. In de zomer dringt merkbaar minder warmte een gebouw binnen. In de koude periodes van het jaar werkt het Roofclix proces andersom. Dan ontstaat in de spouwlaag een warme luchtlaag door optrekkende warmte uit het gebouw.

Positieve effecten
Roofclix heeft direct een positief effect op het binnenklimaat van een gebouw. Hierdoor nemen de koelkosten in de zomer en de stookkosten in de winter af. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd. Per m2 Roofclix bedraagt dit gemiddeld, 50 á 90 kg co2/m2 per jaar.

Kenmerken Roofclix
– Duurzaam
– Eenvoud
– Efficiënt
– Dringt warmte van buiten terug in de zomer en houdt warmte vast in de winter
– Energiebesparend
– Verlenging levensduur en bescherming bestaande dakbedekking
– Dringt CO2 uitstoot terug
– Lange levensduur (ca. 40 jaar)
– Probleemloos beloopbaar
– Vlamdovend
– Verhoogd het rendement van eventuele aanwezige, of te plaatsen, PV panelen.

Meer weten over Roofclix? Tijdens de Power2Nijmegen bijeenkomst op 9 november geeft Roofclix een pitch. Kijk ook eens op de website voor meer informatie: http://roofclix.nl./nl. (bron foto’s: roofclix.nl)

Geef een reactie