GreenTech Week 2017

GreenTech Week nodigt iedereen in Oost-Nederland met greentech-kriebels uit mee te doen aan de GreenTech Week 2017. Doe mee en toon tijdens je eigen evenement of activiteit de nieuwste greentech-technieken en ideeën. Evenementen met de thema’s energietransitie, energietechnologie en de biobased- en circulaire economie kunnen deelnemen. Deelnemers organiseren hun eigen evenement of activiteit. De GreenTech Week zorgt voor de professionele, sectorbrede uitstraling en uitgebreide media-aandacht, on- en offline. Een aantal activiteiten om in de gaten te houden:

  • INNOVATE (7 oktober) INNOVATE is een festival dat origineeldenkende bedrijven, opleidingen en particulieren uit de omgeving van Arnhem bij elkaar brengt. Bezoekers leren elkaar kennen, studenten raken geïnspireerd en inwoners van de regio Arnhem maken kennis met de vernieuwende ideeën en creatievelingen die Arnhem rijk is.
  • Techniekdag Arnhem (7 oktober) Op de Techniekdag Arnhem ervaren bezoekers hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en bedrijven organiseren activiteiten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld 3D-printen, lasersnijden, in een elektrische auto rijden, proefjes doen en digitale graffiti-kunstwerken maken.
  • Werkconferentie Gelderse Bedrijventerreinen (10 oktober) De HAN organiseert een werkconferentie over de samenwerking, kwaliteit en duurzaamheid van Gelderse bedrijventerreinen. De conferentie wordt aangeboden door het kennis- en informatiecentrum Circulaire Economie voor Bedrijven en Bedrijventerreinen (CEBB).
  • Samen werken aan de energietransitie en een duurzame omgeving (11 oktober) De HAN organiseert het seminar Samen werken aan de energietransitie en een duurzame omgeving. De hogeschool presenteert de resultaten van vier icoonprojecten die in 2016 van start gingen, in het kader van het HAN-zwaartepunt Sustainable Energy & Environment.
  • SolarDemoLab (11 oktober) In het SolarDemoLab, een proeftuin voor MKB-bedrijven, worden toepassingen van duurzame energie getest en doorontwikkeld. In het lab is aandacht voor energieopwekking, -conversie en –opslag. Bezoekers van de GreenTech Week kunnen 11 oktober een bezoek brengen aan de proeftuin.
  • GreenTech on Tour (13 oktober) Als afsluiter van de GreenTech Week 2017 kunnen bezoekers mee met GreenTech on Tour! Deze wordt samen met De Groene Hub georganiseerd op vrijdag 13 oktober. Netwerken in een speciale touringcar en op excursie bij bedrijven die de nieuwste greentech-technieken in huis hebben, waaronder Groen Gas Gelderland. De bustour is een fantastische mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemden als het gaat om zaken doen in de greentech sector in de regio. Aanmelden kan vanaf nu!

Kijk op http://www.greentechweek.nl/ voor alle activiteiten.

Geef een reactie