Duurzaamheidscafé: ‘Verborgen vervuilers’: aan de slag met verduurzaming!

Op 26 september is het al weer tijd voor het derde duurzaamheidscafé van dit jaar bij het LUX.
We weten allemaal dat je op de fiets minder CO2 uitstoot dan wanneer je in de auto stapt. En we weten ook dat het beter is om de verwarming een graadje lager te zetten. Maar beseffen we dat de zwaveluitstoot van de zestien grootste olietankers ter wereld gelijk staat aan die van alle auto’s?

Deze grote schepen vormen één van de vele verborgen vervuilers: vervuilers die minder bekend en minder zichtbaar zijn.

De industrie maakt zich hard voor de verandering van vervuiler naar verduurzamer. Zo zijn zowel de IT- als de scheepvaartsector bewust op zoek naar alternatieven om schoner en duurzamer te produceren. Het gebruik van LNG als duurzame brandstof in de scheepvaart is hier een voorbeeld van. Afspraken en samenwerkingsverbanden binnen de sectoren maken verdere verduurzaming mogelijk.

Maar wij als consumenten hebben ook invloed op het verduurzamingsproces. Vragen wij om een groter aanbod duurzame producten, dan zal de markt daarop reageren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van groene zoekmachines of het minderen van bestellingen uit het buitenland.

Tijdens dit Duurzaamheidscafé wordt er besproken wat verborgen vervuiling is en wat we er aan kunnen doen. Daarnaast worden de gasten uitgedaagd mee te denken over alternatieven en mogelijke samenwerkingen. Twijfel niet en kom naar LUX!

Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie